Autonavaimen pariston vaihto

Autonavaimen pariston vaihto

Avaimen pariston vaihdattaminen erikoisliikkeessä ei ole kallista, mutta työn voi myös tehdä itse. 

Huomioitavat asiat autonavaimen paristoa vaihdettaessa

  • Avaa autonavaimen muovikuoret varovasti vaurioittamatta kuoria tai tekniikkaa avaimen sisällä. Ohjeet avaimen kuorien avaamiseen löydät esimerkiksi auton ohjekirjasta.
  • Varmista, että sinulla on oikean kokoinen lithium paristo. Pariston koko lukee pariston päällä (esim. CR2032, CR1620 tai CR2025). Paristojen volttimäärä on aina sama (3V), mutta koot vaihtelevat. Käytä aina alkuperäisen kokoista paristoa, niin vältyt vahingoittamasta itse avainta.
  • Suorita pariston vaihto nopeasti, niin vältyt avaimen aktivoinnin häviämiseltä. Mikäli kaukolukituksen aktivointi kuitenkin katoaa, saat sen takaisin synkronoimalla avaimen autoon. Mallikohtaiset synkronointiohjeet löytyvät auton ohjekirjasta.

Autonavaimen pariston vaihdattaminen erikoisliikkeessä

Jos haluat välttää riskejä, voit teettää paristonvaihdon autonavainten erikoisliikkeessä tai merkkihuollossa. Autonavaimet myymälässä paristonvaihto onnistuu odottaessa hintaan 5 €.

Mitä pariston loppuminen autonavaimesta tarkoittaa?

  • Pariston loppuessa kaukolukitus lakkaa toimimasta. Auton ovia ei voi avata painamalla kaukolukituksen nappeja. Pääset autoon sisälle käyttämällä avaimessa olevaa metallista avainta (tämä pitäisi löytyä kaikista avaimista). Mikäli auton ovessa ei näy avaimenreikää, löytyy se usein ovenkahvasta muovisuojuksen alta.
  • Pariston loppuessa etäkäynnistys lakkaa toimimasta. Keyless go – toiminnolla varustetuissa autoissa auton saa käyntiin napista, vaikka avain olisi taskussa. Pariston loppuessa tämä etäkäynnistys ei toimi, vaan avain on asetettava sille tarkoitettuun paikkaan, jotta auton saa käyntiin. Auto siis lähtee käynstiin ilman paristoakin, mutta avain tulee olla oikeassa paikassa. Avaimen sijainnin voi tarkistaa auton ohjekirjasta.
  • Jos autonavaimen paristo on pitkään tyhjänä, voi avaimen yhteys autoon katketa. Avain on edelleen ohjelmoituna autoon ja se käynnistää auton, mutta kaukolukitus tulee uudelleen synkronoida. Mikäli kaukolukituksen aktivointi kuitenkin katoaa, saat sen takaisin synkronoimalla avaimen autoon. Mallikohtaiset synkronointiohjeet löytyvät auton ohjekirjasta.

Ilmainen
toimitus yli 200€
tilauksille.

Lähetykset samana
päivänä ennen kello 14
tehdyille tilauksille.

Tarkasta kuukausittaiset


TARJOUKSET

Sahaajankatu 45, 00880 Helsinki
010 318 2070
MA-PE 9.00-17.00

Kirjautumalla verkkokauppaan näet ammattilaisten tuotteiden hinnat ja tarjoukset.