Uuden autonavaimen teettäminen

Nykyään autonavaimen katoaminen tai rikkoutuminen ei tarkoita kallista ja pitkää prosessia merkkiliikkeessä. Autonavaimet myymälöistä uuden avaimen saa odottaessa ja aina kilpailukykyiseen hintaan.  

Euroopan osaavin avainpalvelu

Kilpailukykyiset hinnat

Nopea palvelu

Laatutakuu


Mikä on ajonestoavain?

Ajonestolaitteella tarkoitetaan elektronista laitetta, joka estää auton luvattoman ajamisen. Ajonestolaitetta on asennettu autoihin vuodesta 1995 lähtien. Suomessa ajonesto on ollut pakollinen varuste vuodesta 1998 alkaen. Käytännössä ajonesto tarkoittaa sitä, että autoa ei saa käyntiin ilman avaimen ohjelmointia. Ei siis riitä, että avaimella tai muulla keinolla, saa käännettyä autosta virrat päälle. 

Autonavain sisältää passiivisen transponder sirun (ajonestosiru), mihin on ohjelmoitu autokohtainen koodi. Virtalukon yhteydessä oleva lähetinantenni aktivoi ajonestosirun, kun virta-avain asetetaan virtalukkoon tai uudemmissa autoissa avaimen ollessa ajoneuvon sisällä. Kun ajoneuvon järjestelmä tunnistaa siihen ohjelmoidun avaimen, auto saa luvan käynnistyä. 

Mistä avain kannattaa hankkia?

Aikaisemmin tilanne oli se, että uuden autonavaimen saamiseksi täytyi käydä kyseisen auton merkkiliikkeessä tilaamassa ja maksamassa uusi avain, jonka jälkeen tilattu avain tuli muutaman viikon sisällä Euroopan tehtaalta merkkiliikkeeseen, missä täytyi käydä toistamiseentilatun avaimen ohjelmointia varten. Viimeaikaisen teknisen kehityksen myötä uusia autonavaimia saa merkkiliikkeiden lisäksi myös autonavaimiin erikoistuneista liikkeistä. Avaimen ominaisuudet ovat samat, teettää avaimen missä tahansa osaavassa liikkeessä. 

Avainten hinnat

Mitä on hyvä huomioida avainta hankkiessa?

Uusi autonavain ohjelmoidaan siirtämällä tiedot vanhasta avaimesta uuteen avaimeen tai lisäämällä uuden avaimen tiedot ajoenuvon tietoihin. Osaava liike tietää aina, miten kussakin tilanteessa kannattaa toimia.

  • Autoon on hyvä olla aina vähintään kaksi avainta
  • Kaikiin avaimiin kuuluu myös mekaaninen avain oviin
  • Auto ja kaikki avaimet tarvitaan paikalle avaimen tekoa varten
  • Mieti haluatko poistaa vanhat avaimet ajoneuvon järjestelmästä

Autonavaimet mediassa

Kirjautumalla verkkokauppaan näet ammattilaisten tuotteiden hinnat ja tarjoukset.