Auton oven lukon korjaus

Autolukkoihin erikoistuneet lukkoseppämme korjaavat auton lukot nopeasti ja edullisesti. Korjauksessa lukko puretaan osiin ja uusitaan kaikki tarvittavat osat. Korjausta varten tarvitsemme lukon ja avaimen paikalle. Lukon toimittaa myös postitse (yhteystiedot).

Miksi auton oven lukon toimivus on tärkeää?

Auton ovilukon toiminta ei vaikuta normaalitilanteessa auton käyttöön, mutta se on tärkeää pitää toimintakunnossa. Jos auton avaimesta loppuu paristo tai avain lakkaa muutoin toimimasta, pääsee autoon aina sisälle käyttämällä avaimesta löytyvää perinteistä metalliavainta. Auton käynnistäminen puolestaan onnistuu avaimella aina, vaikka paristo olisikin loppu (katso ohjekirjasta, mihin avain laitetaan hätäkäynnistystä varten). Jos oven lukko on kuitenkin rikki tai jumissa, on pahimmillaan edessä auton hinauttaminen autolukkosepälle. Ennen hinausauton kutsumista paikalle kannattaa tietysti vaihtaa avaimen paristo. Mikäli pariston vaihto ei auta, voi avaimen toimittaa meille korjaukseen (yhteystiedot). Autonavainten korjaukset onnistuvat odottaessa. 

Kaikissa autoissa on ainakin yksi oven lukko

Kaikissa autoissa on turvallisuussyistä vähintään yksi perinteinen ovilukko, mitä kääntämällä oven saa avaimella auki. Tämä koskee myös uusimpia autoja, jotka aukeavat ja käynnistyvät auttomaattisesti avaimen ollessa taskussa. Lukko sijaitsee lähes aina oven kahvassa. Mikäli autossa on ainoastaan yksi ovilukko, niin se sijaitsee kuljettajan ovessa. Mikäli ovessa ei näy lukkoa, mihin avaimen saisi laitettua, on se suojattu muovisella suojalla (katso kuvat). Muovisuojat on suunniteltu siten, että ne saa aina tarvittaessa oistettua auton avaimen avulla. 

Mistä löydän hätäavaimen lukon aukaisemiseen?

Automalleissa, joissa auton käynnistys tapahtuu nappia painamalla, metallinen avain löytyy usein muovisen autonavaimen sisältä. Tarkemmat tiedot avaimen sijainnista löytyy aina ajoneuvon ohjekirjasta. Mikäli hätäavainta ei jostain syystä avaimessa ole, on se syytä teettää mahdollisimman nopeasti.

Miksi auton oven lukko kannattaa korjata uusimisen sijaan?

Kun auton ovilukko alkaa temppuilla, syynä on usein auton lukon sisällä olevien haittalevyjen kuluminen, lian kerääntyminen lukon sisälle tai lukon mekanismin rikkoutuminen. Ovilukon korjaamalla välttyy uuden tai käytetyn lukon hankkimisen myötä tulevalta lukon sarjoitukselta tai lisäavaimen ilmestymiseltä avainnippuun. Ovilukon korjaukselle saa myös uutta lukkoa vastaavan 12kk takuun. 

Miten auton virtalukkovika ilmenee?

  • Avain ei käänny lukossa
  • Avain on jäänyt jumiin lukkoon
  • Avain ei mene lukkoon

Auton lukkojen korjaus postitse: 

  • Pura lukko irti ovesta. Joissakin automalleissa oven päädystä löytyy lukitusruuvi, jonka avaamalla lukon saa irti. Toisissa automalleissa lukon irroittaminen vaatii ovipahvin irroituksen. 
  • Pakkaa lukko postipakettiin. Muista laittaa lähetykseen mukaan yksi avain (jos mahdollista) sekä omat yhteystiedot. Lähetä lukko meille korjaukseen sosoitteeseen: Autonavaimet, Sahaajankatu 45, 00880 Helsinki.

Auton lukkojen korjaus myymälässä: 

  • Toimita lukko tai koko auto toimipisteelle (yhteystiedot).
  • Mikäli haluat auton lukon korjauksen odottaessa, sovi korjauksesta etukäteen (yhteystiedot).

 

Ilmainen
toimitus yli 200€
tilauksille.

Lähetykset samana
päivänä ennen kello 14
tehdyille tilauksille.

Tarkasta kuukausittaiset


TARJOUKSET

Sahaajankatu 45, 00880 Helsinki
010 318 2070
MA-PE 9.00-17.00

Kirjautumalla verkkokauppaan näet ammattilaisten tuotteiden hinnat ja tarjoukset.